Fotoclub Elburg exposeert van 27 november 2017 t/m 26 februari 2018 in Kulturhus ‘De Talter’ te Oldebroek

De expositie laat de gemeente Oldebroek zien door de ogen van een aantal leden van de fotoclub.

De expositie wordt georganiseerd door “Kunstgroep de Talter” en is vrij te bekijken op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag als er een evenement is. Kulturhus de Talter is te vinden aan de Stouwdamsweg 4 te 8096 BB Oldebroek en telefonisch te bereiken onder nummer: 0525 – 63 09 99  www.detalter.nl

De leden van de fotoclub zijn sinds voorjaar 2016 Oldebroek aan het fotograferen geweest, om in november 2017 een mooie expositie te kunnen inrichten. Op diverse clubavonden zijn de tot dan toe gemaakte foto’s bekeken en hebben de leden de foto’s met elkaar besproken. In oktober hebben de leden een eigen selectie voor de expositie ingediend bij de selectiecommissie, de commissie had daarna de moeilijke taak om uit de inzendingen de mooiste foto’s te kiezen die ook nog eens de gemeente Oldebroek in al haar facetten laat zien. Op de clubavond van 16 november hebben de leden met elkaar de 65 foto’s voor de expositie ingelijst. De foto’s zijn allemaal op een stevige ondergrond geplakt en de passe-partouts zijn voor elke foto apart op maat uitgesneden.  Voordat de foto’s in de lijsten geplaatst werden, zijn deze eerst grondig schoongemaakt en het glas is aan beide zijden zorgvuldig opgepoetst, deze werkzaamheden werden gezamenlijk uitgevoerd onder het genot van een kopje koffie of thee en tijdens een gezellig samenzijn waarbij er heel wat afgelachen werd. Fotoclub lid Klaas Teisman heeft op een plattegrond van de gemeente Oldebroek alle gemaakte foto’s in kaart gebracht. Deze plattegrond hangt in de Talter bij de expositie en hierop is goed te zien waar in de gemeente Oldebroek de foto’s precies gemaakt zijn. Do-it uit Elburg heeft voor iedere foto een mooie zuignap-sticker gemaakt met de naam van de fotograaf en de omgeving waar de foto is gemaakt.  Fotoclub Elburg is weer trots op een mooie expositie!

Leden van Fotoclub Elburg gezamenlijk bezig met het inlijsten van de foto’s

Een overzicht van een gedeelte van de expositie